Dag 22 Laveno!

Vandaag was het doel Italië, maar eerst ontbijtje in Zwitersland. Ik had gezien dat 1 van mijn medicijnen bijna op was, foutje met pakken.

Bij de eerste apotheek gestopt, ik met mijn medicijnen in de hand naar binnen. Het ging om bloeddruk medicijnen dus keurig netjes. Ik vertelde dat ik op vakantie was en te weinig medicijnen had. Hoe lang bleef ik hier nog? Ik vertelde dat ik onderweg was naar Milaan op de fiets dus hier niet bleef. Vanuit Nederland? Ja vanuit Nederland. Dat vond hij mooi, dus paspoort, adres en pinnen en vele euro’s lichter wel een doos medicijnen, we konden door.

Toch niet, Henk zet met 2 mannen aan een tafeltje op een terrasje aan de koffie. Voor mij stond er water klaar. De mannen vonden de Bianchi van Henk schitterend, ons verhaal vonden ze ook mooi. Zelf waren het ook wielrennaars, foto’s van de wielrengroep werden geshowd. Toen kwam het op de route, zij wisten een betere route. Dus na de koffie en foto’s maken werden we uitgezwaaid en gingen we hun route rijden. De route was inderdaad schitterend. En toen eindelijk bordjes dat we de grens naderden. Het leek mij niet handig om in deze tijd een echte grenspost over te gaan. Henk vond het de grootste onzin dus we reden door, nog 4, nog 3 en toen de grens! We reden zo Italië binnen. Ciao en zwaaien en afstappen. De douaniers zwaaiden en ciadouden terug. Wij namen foto’s en de douane maakte ook foto’s. Ze vonden het alleen maar heel leuk! Niks Corona ingewikkeld, gewoon doorfietsen.
Het fietsen langs het Lago Maggiore is prachtig, wel op wegen met auto’s, soms best hoog als je naar beneden kijkt maar adembenemend mooi. De tunnels blijven spannend, maar we doen ze toch maar steeds. We willen lunchen maar dat was niet zo makkelijk, veel is dicht. We zien een bordje en gaan de weg af, het lijkt vals alarm. We fietsen toch even door en komen bij een super leuk terrasje met heel mooi uitzicht.
Een hele gezellige lunch met een uitbater die vol verhalen zit. We eten en drinken en bekijken de weersvoorspelling, flinke regen voorspelt, vanmorgen ook al wat regen gehad. We boeken een hotel, vlak bij, 1,5 kilometer, alleen is het aan de andere kant van het meer😎. Dus annuleren en doorfietsen. De regen blijft weg, het is wel broeierig warm. De heuveltjes komen en gaan en we worden moe. We gaan naar een b&b in een dorpje, in de omgeving blijkt weinig te zijn. We vinden het maar het is dicht, dus de steile berg weer af en door.
Na een drink en wc stop voor mij kiezen we een ander hotel. Nog 8 kilometer fietsen en dan zijn we er. En inderdaad na 8 kilometer staan er bordjes, we worden naar beneden geleid en rijden met onze fiets bijna in het hotel. Heel gaaf gemaakt! Mijn kamer heeft uitzicht over het Lago Maggiore, Laveno hotel Charme, is het kasteel van de dag. Het is nog maximaal 80 kilometer naar Milaan, dus we ruiken het. Morgen fietsen we verder… ook voor ons wordt het een verrassing waar we morgen slapen.

Hier fiets je zo het hotel in!

2 gedachten aan “Dag 22 Laveno!”

  1. Ge-wel-dig om weer te lezen, goed bezig hoor Fleur (en Henk natuurlijk)! Milaan inmiddels binnen handbereik, de Duomo doemt op! Blijven trappen….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *