Dag 24 MILAAN


Vanmorgen was ik vroeg wakker, we sliepen tegenover vliegveld Malpensa en de gasten uit het hotel met vroege vlucht gingen niet in stilte weg.

We deden ons vroege ontbijt en zaten vandaag rond 9 uur op de fiets. Het was voor het eerst al warm zo vroeg en we konden meten kort – kort. Een vriend van Henk stuurt ons sinds Bellazione (Zwitserland) de goede en veilige route’s naar Il Duomo. Ook vandaag was hij weer paraat. Een hele mooie route, op een fietspad, langs een kanaal, mooie natuur. En dit is echt wielrenland, we zagen grote groepen wielrenners rijden, dat is toch erg leuk.

En eindelijk reden we vlak! Geen bergjes of heuveltjes maar gewoon plat, de kilometers vlogen weg. Rond half 1 besloten we te gaan lunchen, het einde was echt in zicht maar juist nu is goed eten en zeker drinken belangrijk. Het was een beetje onwerkelijk zo lunchen en weten dat we straks het centrum in zouden fietsen!
Na de lunch nog een klein stukje langs het kanaal en daarna het centrum in. Rijden door Milaan met 30 graden en bepakking is een hele nieuwe uitdaging! De weg is onbeschrijflijk slecht, trams, grote keien en het gevoel dat iedereen maar doet. We reden voorzichtig en toen ineens de hoek nog om en daar was het plein met de Duomo!!!

Ongelofelijk!! We reden het plein op en vroegen iemand foto’s te maken. Ik hield het niet droog en er rolden echt tranen over mijn wangen! Zo bizar ineens stonden we er!
Wat je voelt is een hele grote dikke Yes!!
we hebben koffie gedronken bij Henk zijn zaakje, een poosje bij de Duomo gezeten en daarna nog ijs gegeten in de passage.

Later op de fiets naar het hotel, dat was weer een fikse uitdaging maar we hebben het gedaan! De fietsen staan op de kamer, ze konden in een fietsruimte maar ik wil vanavond mijn fiets in de kamer hebben.

En nu? Eerst uitrusten en dan gaan denken over terug naar huis. Ik heb na deze fantastische rit toch ook weer zin in Den Haag – Noordwijk! Al de ritjes die ik daar heb gedaan hebben mij klaargestoomd voor dit avontuur. En er is nog heel veel te fietsen dus….. op naar meer kilometers.
Henk: Super bedankt voo deze mooie reis die we samen hebben gedaan! Vroeger zat ik bij je achterop als we naar school gingen. Gelukkig voor jou reed ik nu wel zelf!
En bedankt iedereen die ons heeft gevolgd en gesteund met berichtjes, appjes, vind ik leuk en kudos, ook alle stille lezers bedankt voor het lezen!

3 gedachten aan “Dag 24 MILAAN”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *