Dag 19 Luzern!

Vanmorgen aan het ontbijt was ik nog een dood vogeltje, ik had geslapen en water gedronken maar nog niet genoeg om weer fit te zijn.

We besloten toch te gaan fietsen en af te stappen als het niet ging. We vervolgden de Zwitserland route, vandaag de route van het vals plat. Zwitserland is echt mooi, overal asfalt en bijna overal nieuw asfalt, ontzettend mooie huizen, mooie auto’s en alles in Punktlich und Grundlich. En alhoewel het perfect is (en ontstellend duur) mist het sfeer. Het hele land komt was kil over. En het Zwitsers is totaal onverstaanbaar. Ik kan zelfs niet bepalen of het aardig bedoeld is. Vreemd land dus. Na gisteren waren we goed bezit, goed drinken, tijdig een lekkere lunch, drinken en de rout volgen. Prachtig maar de kilometers kwamen langzaam op de teller.
En toen ineens, midden in een veld waren ze daar! De Alpen in de verte, met sneeuw, dan word je wel even stil. Vooral omdat we hier op de fiets zijn gekomen. Prachtig!

In de route omschrijving werd geadviseerd een bepaald deel te doen met de trein omdat de weg naar Luzern druk en gevaarlijk is en veel vrachtverkeer kent. Je kon met de trein of een boot, die boot leek ons wel wat. Dus wij vragen aan een vrouw of zij wist waar de boot lag. Ze was verbijsterd wilden wij nou met de fiets naar Luzern. Ze keek haar gender-geheime kind aan en die zei ja ze willen met de fiets of met de boot. Nee er was geen boot maar wel een trein, en die was vlakbij. Dus wij naar het station (Sursee) kaartje en naar perron 3, dat had de vrouw ook nog gezegd. Er stond een trein maar of die naar Luzern ging? Ik ging het wel vragen aan de man met mondkapje en fiets. Het werd een heel luguber gezicht want zijn mondkap zat onder het bloed, hij had geloof ik een bloedneus. Maar nee die trein moesten we niet hebben. Ik ging naar Henk om te zeggen dat we verkeerd stonden, de man kwam weer naar ons toe om te zeggen dat we naar spoor 1 moesten. Super aardig maar best spooky al dat bloed op zijn mondkap.

Daarna een hele mooie treinreis langs een groot meer rechts en links de Alpen, jammer dat het een korte rit was. En toen Luzern, dat lijkt wel uit een sprookje te komen. Groot meer, de Alpen, mooie gebouwen tsja alles wat je maar kan wensen. Henk heeft voor deze prinses weer een nieuw kasteel geboekt. We zitten weer goed.

Straks even eten en een rondje lopen, morgen vast weer door want Milaan lonkt!

6 gedachten aan “Dag 19 Luzern!”

    1. Echt thriller materiaal, in deze tijden denk je meteen, bloedende neus, is dat Corona of ander besmettelijk virus, of een seriemoordenaar? Wie weet waar je aan ontsnapt als je een andere trein in springt 😬

  1. De eentandige man en de bebloede mondkapman heb je inmiddels dus overleefd. Bij Zwitserland moet ik ook altijd aan Wilhelm Tell denken. Mooie verhalen Fleur, ben benieuwd naar vervolg.

    1. Wilhelm Tell van de appel! Als je hier rijdt zie je het zo voor je. Avonturen genoeg hier als je ze maar wil zien! Fijn weekend Leon!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *