Dag 17 Basel!


Vanmorgen zaten we aan het ontbijt in Colmar, lekker geslapen en de fietsen weer schoon, mooi weer dus op naar Basel.

We weten ondertussen dat het eerste uur altijd wat zwaar is, we moeten nog een beetje warm draaien, maar met een mooie route en heerlijk weer is het weer een feestje.
De ochtend gaat voorspoedig, het warmt snel op en einde ochtend zijn we in Mulhouse, net te vroeg voor de lunch. Dat doen we over een uurtje. En dat was de misrekening van de dag. Er kwamen veel heuvels en afdalingen, dorpjes, gras en rotonde’s maar geen horeca. De horeca heeft hier niets te lijden gehad van Corona, de horeca bestaat niet. We maken ergens op de helft van een klim een stop. Ik had dorst maar geen water meer. Dus aanbellen en mijn bidon geven en vrolijk lachen, de eerste bidon was binnen! We hebben nog 2 repen dus gesterkt klommen we door. Bij een dorpje zag Henk een bordje met daarop boulangerie, dus van de route af en zoeken, de bakker was gesloten. Er stond een oude eentandige man buiten en Henk vroeg nog even naar de bakker, ouvert, de rest wat volgde was onverstaanbaar. Henk wees op zijn bidon en vroeg om water, dat snapte de eentandige man, we kregen een flesje water. En toen ging het mis, we kwamen niet terug op de route, uiteindelijk een omweg genomen. We kregen nog water van een groep jongens die in een groot huis woonden en toen eindelijk een tabac! Croissant, donuts, koek, mars en m&m’s, cola en water en weer door. Het was best taai in de 30 graden en toen eindelijk Basel in Zwitserland! Wat een ontlading! Wat een keurige mooie stad, en meteen super koffie op een terras. Henk raakte in gesprek met een spoorontwerper. Het werd een lange heerlijke koffie, daarna het hotel, een avondwandelinge en nu eten. We zijn moe maar zo tevreden, op naar de volgende fase van onze trip!

4 gedachten aan “Dag 17 Basel!”

  1. Ben benieuwd hoe de Zwitserse bergen er op de fiets uit zien …. waarschijnlijk wel wat afzien dus zorg voor voldoende proviand!
    Je getrainde benen vinden het vast appeltje eitješŸ˜Ž
    Heel veel plezier en succes gewenst!

    1. Proviand, water en genieten! En dan maar hopen dat de getrainde benen weer draaien! In ieder geval weer een mooie dag in het verschiet!

      1. Fleur en Henk,
        Via mijn vriendin Aline die mij mooie verhalen vertelde over jullie tocht naar Milaan, heb ik deze websitelink ontvangen. Wat een ongelofelijke reis en er zit veel spanning en sensatie in jullie trip. Ook wel met veel humor geschreven, ik zou er een boek van maken.
        Henk heeft via Facebook van Aline vernomen dat ik ook onderweg ben, van Pijnacker naar Rome. Inmiddels zoā€™n 475 km op weg. Mooi om te lezen hoe jullie Bazel vinden, daar kom ik ook doorheen over een paar dagen.
        Veel succes nog en ik wens jullie goed weer en goede benen toe.
        Gr. Arjan

        1. Hoi Arjan,
          Wat leuk dat je meeleest en ook onderweg bent. Jij zelfs naar Rome! Ik ben benieuwd hoe jij het binnenrijden in Basel ervaart en maak een foto! Veel succes met fietsen en veilige kilometers! Laat je nog even horen hoe het jou vergaat?
          Groetjes Fleur en Henk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *