Dag 13 Straatsburg

Vanmorgen wisten we het al, we hadden een flinke uitdaging met mijn achterwiel. Niet alleen had ik een nieuwe binnen- en buitenband nodig maar we vreesden dat de lagers van mijn achterwiel niet goed meer waren.

Na het ontbijt het wiel uit mijn fiets gehaald en een taxi gebeld. Deze bracht ons naar de fietsenwinkel die wij hadden gevonden op internet. Het bleek een atb-specialist te zijn en een Shimano service center. Wij lieten het wiel zien en omschreven het probleem, er werd gekeken, geschroefd, de tweede man kwam er bij en het vonnis was geveld. De lagers waren kapot. Nou is het kunnen krijgen van de juiste spullen voor je fiets momenteel niet makkelijk. En iemand die je meteen helpt is ook lastig, maar de fietsgoden waren met ons. Ze hadden alle spullen en gingen direct aan de slag. Na drie kwartier was het weer opgelost. De nieuwe buitenband erom en daarna de binnenband. Nee, die is ook stuk, we willen een nieuwe. Oh probleem, binnenbanden met deze ventielen hebben we niet. We dachten echt dit kan niet, het moeilijkste probleem wordt meteen opgelost maar het simpele ding is een issue. De eigenaar zou even voor ons kijken of een winkel in de buurt wat had. En ja hoor, na een kwartiertje kwam hij terug met binnnbanden. Eentje erom en 3 in de tas! Superblij, we konden verder. Met de taxi terug naar het hotel, wiel erin, bagage erop en rijden. Het weer was ondertussen mooi, het was vlak en we voelden ons tevreden.
Als lunch hadden we een heerlijk stokbroodje met gemarineerde kip, van een foodtruck, heerlijk. En even later de euro-velo 15 route, deze willen we de komende dagen gaan volgen.
Heerlijk gereden naar Straatsburg alhoewel de fietspaden niet heel goed zijn en soms zelfs hele lastige bochten hebben. Maar vrijdagmiddag in de zon door Straatsburg rijden is wel heel gaaf! Henk heeft een Sofitel in het centrum geboekt dus we zitten goed. Drankje gedaan en zelfs een kleine wandeling door de stad gedaan. Morgen willen we weer echte kilometers maken, dat zat er vandaag niet in. Maar een fiets die weer top rijdt is alles waard! Straks nog even eten en daarna lekker in bad. Ik neem het ervan!

2 gedachten aan “Dag 13 Straatsburg”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *