Dag 15 Colmar

Vandaag een korte etappe, Colmar, om daar even uit te rusten. Na ons ontbijt kwam Pascualle van Lamarzocco Duitsland langs, koffie brengen.

Henk zet iedere ochtend koffie, met een filtertje en water. De voorraad slinkt hard dus vandaag even een levering. Ontzettend leuk, we kregen ook alletwee een Lamarzocco fietspetje, we rijden dus in stijl.

We gingen met het pontje terug naar Frankrijk en Henk had voor vandaag een prachtige route gepland, goede weg, ontzettend mooie omgeving en rust. Ook heerlijk weer dus al snel kort – kort. Tien minuten later waren mijn armen, ondanks smeerwerk, vuurrood. Dus kort – lang voorlopig, zo verbranden kan niet. Het was een schitterende route en dat op de Franse Moederdag, alles dus dicht. Geen water en geen eten. In een dorpje was Henk het zat, bij een groepje mensen die in de tuin zaten vroeg Henk of ze zijn bidon konden bijvullen. Iedereen viel stil, de vrouw des huizes kon geen reden bedenken waarom ze het niet zou doen maar je zag dat ze het heel raar vond. Maar Henk kreeg zijn bidon met water.
Ik had nog een banaan en voor Henk nog een reep. Maar waar? Het volgende herkennen Theo en Ruben, (mijn rm’s 😉) denk ik direct. Ik heb het maar waar? En moet vervolgens een complete zoektocht op touw zetten. Mijn bewaarsystemen zijn niet zo heel erg duidelijk. Ik wist zeker dat de reep in mijn frametas zat maar daar was de reep niet te vinden. Tsja dan de rugzak, de grote grabbelton van Fleur. Ik rij, tot Henks verbazing, al 2 weken met een rugzak met wisselende inhoud. Ook voor mij is het iedere dag weer een verrassing wat ik eruit haal. Eerst ga ik ‘grabbelen’ en hoop ik op goed geluk te vinden wat ik zoek, als dat niet lukt probeer ik wat gerichter te grabbelen. Als dat ook niet lukt gaan de grote items eruit en doe ik een laatste poging. Tevergeefs, geen reep. Ik weet dat dat gegrabbel voor de mensen in de buurt nogal zenuwachtig overkomt, dat klopt, altijd stress als ik iets moet zoeken. Henk had ondertussen de helft van mijn banaan opgegeten dus we konden door. De reep zat wel in mijn frametas ontdekte ik net, maar zo goed gepakt dat hij niet te vinden was.
We hebben weer een heerlijk hotel geboekt en willen nu even een dag rust doen. We hebben lekker in de zon gezeten en zijn nu aan de was geslagen. We zitten voor Zwitserland, het gaat dus echt serieus worden. Dat kunnen wij! Maar nu nog even niks!

4 gedachten aan “Dag 15 Colmar”

  1. Wat heerlijk dat jullie nu mooi weer hebben. Lekker bijkomen nu en de rugzak opnieuw inpakken;-)
    Geniet van de rustdag!
    Xx

    1. Heerlijke rustdag gehad 😎 De rugzak, daar ga ik me morgen weer over buigen, Vandaag zo’n sportieve mensen broek aan, zo een met veel zakken, zelfde resultaat 🤣🤣

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *