Dag 12 Hagenau

Vandaag zouden we een korte etappe doen en het binnenbanden probleem aanpakken. Goed geslapen, lekker ontbijt en kleine etappe! We waren er klaar voor!

In de ochtend een schitterende rit door de Vogezen. Lekker koffie bij een bakkertje, tafeltje buiten en mooi uitzicht, echt vakantie. Vandaag daalden we, moesten we gisteren klimmen vandaag zoefden we door de mooie bossen naar beneden.
Rond lunchtijd reden we langs de Mac Donalds. Voor alle 2 een happy meal en weer door. We moesten een drukke d-weg over met heuvel. En ik durfde gewoon niet, vrachtwagens, auto’s, in mijn idee smalle weg, ik wilde het niet. Maar ok toch maar proberen. We reden de weg op en psssst, weer een lekke achterband en we hadden geen reserve meer. Er zaten zelfs 2 gaatjes in, er moest wat gebeuren. Er zat een grote supermarkt in de buurt dus Henk terug, ze hadden van alles maar geen binnenbanden met hoog ventiel. Wel een plaksetje en schuim, dus Henk aan de plak. Het was niet makkelijk met 2 gaatjes maar het lukte hem. Er zat alleen speling in mijn achterwiel. De opmerking niks aan de hand, niet teveel schakelen kwam bij de stress van de d-weg met vrachtauto’s. Deze heb ik gedaan en hulde aan alle vrachtauto chauffeurs en automobilisten, die achter ons bleven als er geen ruimte was en die ons passeerden met grote bogen. Des al niettemin vond ik het eng. We gingen verder, de band voelde zozo maar fietsen is fietsen. De route was met veel dalen en mooi maar ik was toch blij dat we in het dorp aankwamen. Mijn achterband was ook aan het leeglopen dus het hotel was welkom. En toen was het geluk op, de band liep leeg en het hotel lag achter een heuvel met drukke d-weg. Ik moest de fiets door de berm meenemen, gras tot mijn knieën en vooral niet denken aan welke enge beesten hier vast woonden. Na de heuvel nog meer lopen en lopen en lopen. En ja hoor na 5 kilometer met fiets aan de hand was het mooie hotel van vandaag eindelijk in zicht . Net lekker gegeten en morgenochtend met wiel in de Uber naar de fietsenwinkel. Hopelijk kunnen we dan door naar de Rijn. Het was een pittige middag maar als je het hotel ziet denk je alleen maar Yes, we did it. Morgen weer een nieuwe dag en nu alweer zin om verder te gaan. Fietsen is zo ontzettend leuk!

4 gedachten aan “Dag 12 Hagenau”

  1. Hoi Fleur en Henk! Ik lees elke keer met veel plezier jullie avonturen! Wat gaaf en zooo dapper van jullie, deze trip. Dat ga je nooit meer vergeten! Fietsze vandaag, doe voorzichtig en op naar Milano. Xx

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *