Dag 8 Naar Metz

Vanmorgen een eenvoudig ontbijt in Marville. We wilden vroeg op pad want naar Metz was weer een flinke tocht.

Het begon meteen met klimmen, nog koude spieren en de goede flow nog niet gevonden. De eerste 20 waren afzien, koud, klimmen en weten dat je vandaag echt door moet bijten. Maar wij postduiven gaan gewoon door. Noord-Frankrijk heeft veel dorpjes, het is iedere keer hetzelfde, klimmen, dorpje, dalen. Heel pittoresk de eerste 5 dorpjes maar daarna telt alleen nog, hoe pittig is de klim en hoe fijn is de afdaling. Of het kwam door Pinksteren of lockdown, er was geen koffie of eten te krijgen. Bij een drinkstop stonden we bij een stokbroodautomaat. Voor 2 euro krijg je 2 hele lekkere stokbroden. Die in de rugzak gedaan, dan kunnen we in ieder geval eten.

Rond een uur of half 1 kwamen we in een dorpje waar 1 bakker open was. Pain chocolat, cola en choclade kokos gebakjes. Een super lekkere lunch waar we ook weer goed op konden rijden. Een dorpsbewoner kwam een praatje maken. Milaan…. dan heb je lef! Die hebben we onthouden voor vandaag.
We hebben gereden en gereden, wat is een land dan groot maar eindelijk was daar Metz. Google Maps aan en op weg naar ons hotel. Mooie route aan het water nog 3 kilometer en toen lekke band. Als een geoliede machine werd de band vervangen. En weer door.. in Metz was het druk op straat. Dat zijn we ontwend afgelopen week. Ingecheckt en nu lekker even liggen op bed. Straks nog wat eten. Ik hoop nog wat lezen maar ik ben best wel moe. Het was weer een mooie dag en wat is het heerlijk om dit te doen. Het enige wat moet is de volgende stad bereiken en trappen. En dat is eigenlijk heerlijk!

8 gedachten aan “Dag 8 Naar Metz”

  1. Geweldige tocht tot nu toe en heel leuk weergegeven…
    Compliment Fleur….erg leuk om iedere dag te lezen…

  2. Jemig Fleur en Henk ik lees elke dag jullie verhalen! Zoveel respect! Je weet Fleur, ik vond op en neer naar Naaldwijk al een enorme prestatie!
    Maar gaaf om elke dag weer nieuwe routes te fietsen! Heeeeeel veel plezier en vooral succes en sterkte!Dikke kus van Marije

  3. Als je niet stopt met fietsen, dan trap je door! Jullie zijn helden en de spreekwoordelijke gezegdes van Cruyff zijn van toepassing! Enorme kanjers en diepe trots na deze dagen✅

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *