Dag 6 Naar Sedan!

Vanmorgen wakker geworden in Charleville, lekker ontbijtje en daarna op pad. Ook al hebben we vakantie een todo lijstje hoort erbij.

Vandaag eerst naar de fietsenwinkel, de schoenplaatjes van Henk zijn kapot, er moeten nieuwe komen anders is rijden echt gevaarlijk. We vonden een hele mooie fietsenwinkel waar ze meteen voor Henk aan de slag gingen. Ik kocht een hoesje voor mijn telefoon, dan kan deze op de bovenhuis van mijn tiny house en kan ik de route zien. Een hulpmiddel erbij voor deze postduif, wie weet eindig ik nu echt in Milaan ipv bij het Noorderlicht.
We deden nog een extra rondje Charleville want hier komen we vast nooit meer. Daarna op de route en rijden. Windje van zij en in de rug, een zonnetje, koeien in de wei en overal grote velden. En die velden worden gemaaid, het ruikt dus heerlijk naar gemaaid gras.
We doen een koffiestop bij een tentje op een heuveltje. Lekkere koffie even relaxen helemaal ontspannen. Er komt een vrouw aan met een grasmaaier 😀 Die zet ze voor ons neer en ze gaat het tentje in. We zien de grasmaaier langzaam maar zeker naar beneden rollen. Henk grijpt de grasmaaier beet en is de held van de dag. De vrouw komt lachend en pratend het tentje uit. Wij lachen en zetten oui, ze gaat tevreden haar huis in (naast het tentje) en neemt de grasmaaier mee. Als je hier woont weet je toch dat je je grasmaaier niet zo neer moet zetten… en waar heeft ze gras gemaaid? Ik ben helemaal relaxed en de diepe gedachtes over grasmaaien borrelen op.

We rijden door naar Sedan, daar gaan we lunchen en een hotel boeken, vandaag halve rustdag en wasdag gepland. Een hotel boeken valt niet mee maar natuurlijk lukt het. We doen even een rondritje door de stad. Heel makkelijk dat ik nu kan zien dat ik mijn bestemming nog niet heb bereikt. Het hotel is keurig en heeft iedere centimeter benut. We wassen en föhnen onze kleren droog. Henk haalt een cola’tje uit de automaat, het weekend is begonnen!
Morgen weer rijden! Nu al weer zin in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *