Dag 2 Ohey – Namen

Het was gisteravond mis gegaan met het avondeten en ook het bestellen van het ontbijt was niet meer mogelijk. Vanmorgen dus wakker geworden met honger en buiten regende het flink en waaide het serieus. We besloten vandaag maar tot Namen te gaan, even het lijf de tijd geven om te wennen. Ineens werd er op de deur geklopt, ik deed open en daar stond een mevrouw met een heel groot dienblad met ontbijt! Henk kreeg net zo’n ontbijt dus we konden heerlijk eten en voelden ons meteen sterker.
We begonnen heuvel af in de regen en al snel waren we in Andenne. We vonden de Eurovelo route langs de Maas dus ondanks de regen en de wind een goed begin. De regen werd steeds iets harder en na een uur waren we doorweekt, schoenen, sokken, handschoenen helemaal kletsnat. En de wind maakt het dan niet warmer. Ondanks de natheid en kou is fietsen langs de Maas heel mooi, de Maas is echt breed en er ligt een hoop industrie naast. Verder heuvels, rotsen en groen. Duidelijk geen duinen meer, het is heerlijk om zo te fietsen, iedere bocht weer wat nieuws.
We waren na anderhalf uur in Namen, het centrum ziet er leuk uit, wel wat kleine straatjes met kasseien, grote stadsbussen en 2 mensen op een bepakte fiets, ik vind dat niks. Maar ook vandaag lukt het dan toch.
Ons hotel heeft een ‘mooi’ uitzicht over Namen, als je over deze zin nadenkt weet je vast waar ik op doel. Een klimmetje in de regen is nog even nodig. Komoot wil ons via modderpaadjes sturen maar we blijven op de gewone weg. En dan eindelijk het Chateau. Heerlijk gegeten op een verwarmd terras en nu lekker lezen. De handschoenen en sokken liggen te drogen dus alles onder controle!
Vandaag even relaxen, morgen weer verder 😎.

De Maas

Wij bij de Maas in Andenne.

3 gedachten aan “Dag 2 Ohey – Namen”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *